New Job...

New Job...

Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah.....

Salam....

Lamenye aku tak up-date blog aku nih....

Sempena tahun baru hijrah ni, aku akan mengaktifkan kembali blog aku nih. Banyak pencapaian yang mengembirkan pada tahun lepas. Dan semoga tahun baru ini dan tahun2 yang mendatang akan lebih mengembirakan.

Selamat tahun baru buat semua, semoga lebih diberkati dan lebih mengembirakan.

Tuesday, June 1, 2010

Happya Birthday to my little darling....

Salam,

Khas buat Nurul Khairunnisa, Selamat Hari Lahir yang ke-2 (31/05/2010). Semoga Nisa cepat besar dan....

Papa sungguh berbesar hati melihat Nisa membesar dengan sihat dan normal seperti kanak² yang lain. Papa harap Nisa akan dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan dalam kehidupan. Papa berjanji akan membesarkan Nisa sedaya upaya Papa agar Nisa menjadi insan yang berguna kelak.

Papa sungguh sayang pada mu Nisa dan sukar digambarkan dengan kata². Tiada yang lebih indah didunia ini melainkan melihat keluargaku berada dalam keaddan sihat dan sejahtera.

Semoga Nisa dapat membaca dan memahami coretan Papa ini pada masa akan datang....

p/s: coteran ikhlas dari ....

Wednesday, April 28, 2010

Insurance...

Salam....

Hari rabu 21-04-2010 aku dapat call dari Prudential. Depa promote Enchanced Hospital Income Plan. RM73/monthly. Memang kebetulan sebab aku memang tengah mencari exrta protection untuk diri aku. Since komitment bertambah, so kene la keje kuat, bile dah keje lebih, bertambahlah risikonye. So tak salah rasenye aku simpan sikit duit dan pada masa yang sama aku akan dapat extra protection.
Memang untung Tele-Marketing yang call aku hari tu, sebab penerangan dia complete tapi yang aku paling consider premiun setiap bulan tu memang dalam budget aku. Tapi policy ni hanya untuk 15 tahun aje. So lepas 15 tahun, dan policy dah matang, boleh ler dikeluarkan duit simpanannya....
Setakat ni aku dah ade Personal Accident, Life Policy, Medical Policy dan ni yang terbaru Hospital Income Plan.

Coverage...
Policy ni protect kite kalau masuk hospital aje. Bile masuk je hospital, kita akan dapat elaun RM300 sehari untuk 750 hari dalam tempoh 15 tahun. Kalau masuk ICU RM600 sehari untuk 30 hari dalam setahun. Dan bile policy matang selepas 15 tahun ade la tabungan sikit. Tu yang penting. Tak kire masuk sepital Gomen or Private depa akan bayar, disebabkan kemalangan atau sakit. Tapi mesti admit paling kurang 6 jam baru dikira dimasukkan ke hospital. So pesakit luar tidak dikira...

Setakat ini aku rase cukup dulu insurance untuk aku. Kalau ditakdirkan aku meninggal dunia, adalah sedikit tinggalan aku buat yang tersayang. Mungkin tak sebanyak mana, tapi mungkin boleh menampung sedikit sebanyak. Ini adalah salah satu faktor orang membeli insurance...

Monday, April 19, 2010

01 April...

Salam...

Lamenye aku tak update rumah aku nih. Tapi ape pon tidak kulupakan dia bersama-sama rakan-rakan bloger yang lain,

Ape yang istimewanya 01 April? Tarikh itu adalah tarikh aku dinikahkan bersama isteriku (Watie). Tahun 2010 ini genaplah 4 tahun usia perkahwinan kami. Dengan dikurniakan seorang Puteri (Nisa), kami sungguh bahagia.
Jadi pada tahun ini sambutan dekat KB dan macam biasa sambutan kecil-kecilan bersama keluarga sahaja. Sekadar mengingati dan menghargai pengorbanan masing-masing.
Makan malam pada 02/04/10, ber-tiga aje. Lokasi di Horizon Restaurant. Level 3 star kot, sebab rega dia 3 kali ganda mahal dari biase. Tapi sekali sekala punye pasal, tak jadi masalah...





Menu masakan thai. White tom yam, udang goreng, sotong goreng dan ayang goreng lemon. Yang pasti semua hidangan tak pedas, harap-harap nisa boleh makan sekali....

Tengah sedap-sedap makan, Nisa pulak meragam. Mengamuk dia hari tu, ntah ape yang tak kena. Mungkin dia mengantuk kot, sebab dia tak tido petang tu.... spoil la, tapi tak pe la, dalam kalut-kalut kenyang jugak...

Sememangnya aku mengharapkan perhubungan ini akan kekal selamanya dan sentiasa deberkati oleh Ilahi.
AMIN.

p/s: sebenarnya banyak yang berlaku dalam tempoh terdekat ni, akan diceritakan dari masa kesemasa...

Wednesday, February 10, 2010

My Darling.

Salam....

Post ini ditujukan khas buat my late darling WMK9057. Hari ini adalah hari terakhir aku bersamanya kerana dia telah bersama tuan yang baru disaat ini. Pagi tadi adalah hari terakhir aku mambawanya ke office dan tengah hari tadi telah diambi oleh tuan barunya....

Served me along 5 years. Macam² kenangan aku dgn kete aku tu. Suka, duka, macam² ler. Setia dia dengan aku tanpa banyak karenah. Tapi sampai satu tahap, aku terpaksa melepaskan nya. Aku harap dia akan bekhidmat sebaik mungkin dengan tuan baru dan aku mengharap tuan baru akan menjaganya dengan baik.

Who`s next? tungguuuu.....

p/s: walau policy aku, kete adalah hamba aku dan aku bukan hamba kete, sedih jugak aku. Hamba yang setia dah menjadi teman aku mencari rezeki untuk keluarga.... Thanks my darling.