New Job...

New Job...

Sunday, May 31, 2009

Happy Birthday...


Salam.
Selamat hari lahir yang pertama anakku. Nurul Khairunnisa.
Semoga Nisa cepat membesar dan menjadi orang yang berguna kelak.
Papa akan sedaya upaya akan membentuk Nisa supaya menjadi orang yang berguna.





Member aku kate kalau penat keje or tension pasal keje jangan balik rumah dulu. Kene pi relax² dulu. Tapi aku tak, walau serabut macam mane pon aku akan terus balik rumah. Layan anak aku yang sorang ni, sure ilang semua serabut dekat kepala. Lupe kejap pasal keje.


p/s: aku baru sorang anak, macam² karenah. tak terlayan kekadang tu. Kalau ramai anak macam la ye nak melayan karenahnye?



Thursday, May 28, 2009

Mid Term...

Salam.

Sebelom ni ramai orang tanye aku macam mane nak buat no 2 kecik (²).

Jawapannye senang je. Press Alt (hold) and pres 3325 from block no area. (not no at spaced area)

Alt( hold) 3+3+2+5. Lepas alt mesti jadi punye.

p/s dekat note book tak pernah try... sape² ade note book boleh la try jadi ke tidak.



Wednesday, May 20, 2009

ermmmm

Salam...

2-3 hari ni ade la sesikit bz. Bukan pasal keje, tapi pasal surfing internet. Bile jumpe site atau forum yang syok, mule la melekat dekat pc. Kusyukje membaca. Sebenarnye aku memang suke membaca dari menulis.

Nak menulis ni kene ade tajuk, isi, ending. Etikanye pulak jangan menyakiti atau menghina orang atau pihak lain. Nampak macam senang, tapi kalau tengah blurr, jawabnye empty la blog aku nih.
Actually aku sebuk mentelaah cite pasal moto n kereta. Idaman aku tu. Kawasaki ER-6N dgn Peogeot 406.


Ini dia Kawasaki ER-6N. Spec 600cc, model taun 2008. Harga kalau baru dalam RM30K. Kalau 2nd hand dalam RM27K-RM28K. Arhgg mahalnye, loan motor bukan macam loan kete. Down pament kene tinggi, interest bank pon tinggi, dah tu loan tak leh lame. Max 5 taun je. Kenape aku suke ER-6N nih, sebab dia naked bike. Tak nampak ganas sangat. Cool and relax. Kalau nak compare dengan yang lain dia lah yang paling murah.

Ni pulak Peogeot 406. Ni gambar kete cite TAXI yang famous tuh. Aku tak le idamkan yang racing sangat. Model ni sekarang yang ade 2nd hand aje. Ari tu siap pegi used car pg tengok kete. Harga dia RM20K, boleh kurang lagi. Memang menawan. Cumenye dekat KB ni tak boleh nak buat loan, kene cash. Kalau dekat Klang velly sure boleh loan lagi. Teknologi dia yang buat aku syok, continental car full of technology. Comfort macam BMW, tapi harga murah lagi dari BMW.

Mengenagkan keinginan aku ni.... Tak terpikir rasenye. Tapi bile muhasabah diri sikit. Aku tetap letak family 1st. Kalau aku bujang, sure aku rembat semua tuh. Keje siang malam pon tak pe, janji boleh dapat ape yang diinginkan. Tapi keadaan sekarang tak boleh la. Aku lebih utamakan Takaful family aku, SSPN anak aku, saving esok², yang tu lagi penting hari ni. Aku kene fikir hidup hari ini sebelum mempunyai impian dan harapan untuk mase depan. (ayat novel mama)

Tapi impian tetap impian. Tanpa impian hidup tak akan jadi kenyataan. (ayat adflin shauki dalam cite sial hati). Care yang terbaik, aku kene tingkatkan usha, kene keje keras. Moga² murah rezeki nanti dapat le aku memiliki ape yang diimpikan....

Monday, May 11, 2009

Cube Taka...

Lately ni bz sikit la, tak sempat nak mengentry. Tapi tak pe, simple question je...

Muke baby yang dekat tengah tu macam muke sape? Papa or Mama.

Rasenye macam muke papa dia kot... hehehehe

Monday, May 4, 2009

convoi.

Aku ni kalau cite bab convoi² ni memang excited. Tapi syok ke convoi ramai²? Aku jarang gi convoi, tak berape syok la kalau ramai sangat. Semak n sesak. Aku suke alone, indipendant. Senang nak buat decision. .
Tapi kalau tengok orang berkonvoi memang aku suke tengok, nampak syok je. Boleh gelak reramai, lepak² dekat RnR. Lagi aku suke kalau ade tourist yang naik moto or caravan around the world, kalau aku jumpe sure aku tegur. Tapi long distance traveller ni tak ramai, biasenye kurang dari 5 orang.


Ade sape tau model ape moto ni? Lagi tua dari aku moto² ni... memang excited


1May hari tu aku travel balik kg dari KB to Pahang (lame tak balik ni). So time hari cuti memang bayak orang convoi. Tengah makan² dengan puteri² ade la sekumpulan moto lame berkonvoi dan stop dekat RnR Gua Musang (dekat pulak dengan tempat aku makan). Ape lagi, mulela dok toleh² moto lame tu. Besi buruk pon boleh gerak lagi. Dah le jalan tak laju, boleh pulak dari Selangor to Kelantan convoi. Macam mane la depa daki bukit tujuh, sure macam kura².

tengah² panas tu aku heret baby aku bergambar sekali excited punye pasal.


Convoi motor classic ni kene ade lorry yang escort. Kalao motor to meragam tepi jalan, dah tak boleh nak repair, angkut je terus naik lorry dengan tuan dia sekali. Aku excited betul dengan motor classic ni sebab jarang jumpe. Rase macam nak pinjam je moto tu, dapat bawak sekejap pon tak pe la. Tapi sure tuan dia tak kasi.

Balik dari Pahang aku lalu Terengganu selisih lagi dengan konvoi ni. Tapi nampak atas jalan je la, so aku horn je.

p/s- Orang kate: jauh perjalanan, luas pandangan. aku kate; jauh perjalanan penat badan. adeii