New Job...

New Job...

Wednesday, April 28, 2010

Insurance...

Salam....

Hari rabu 21-04-2010 aku dapat call dari Prudential. Depa promote Enchanced Hospital Income Plan. RM73/monthly. Memang kebetulan sebab aku memang tengah mencari exrta protection untuk diri aku. Since komitment bertambah, so kene la keje kuat, bile dah keje lebih, bertambahlah risikonye. So tak salah rasenye aku simpan sikit duit dan pada masa yang sama aku akan dapat extra protection.
Memang untung Tele-Marketing yang call aku hari tu, sebab penerangan dia complete tapi yang aku paling consider premiun setiap bulan tu memang dalam budget aku. Tapi policy ni hanya untuk 15 tahun aje. So lepas 15 tahun, dan policy dah matang, boleh ler dikeluarkan duit simpanannya....
Setakat ni aku dah ade Personal Accident, Life Policy, Medical Policy dan ni yang terbaru Hospital Income Plan.

Coverage...
Policy ni protect kite kalau masuk hospital aje. Bile masuk je hospital, kita akan dapat elaun RM300 sehari untuk 750 hari dalam tempoh 15 tahun. Kalau masuk ICU RM600 sehari untuk 30 hari dalam setahun. Dan bile policy matang selepas 15 tahun ade la tabungan sikit. Tu yang penting. Tak kire masuk sepital Gomen or Private depa akan bayar, disebabkan kemalangan atau sakit. Tapi mesti admit paling kurang 6 jam baru dikira dimasukkan ke hospital. So pesakit luar tidak dikira...

Setakat ini aku rase cukup dulu insurance untuk aku. Kalau ditakdirkan aku meninggal dunia, adalah sedikit tinggalan aku buat yang tersayang. Mungkin tak sebanyak mana, tapi mungkin boleh menampung sedikit sebanyak. Ini adalah salah satu faktor orang membeli insurance...

5 comments:

D'lla said...

prudential..sesuai..xrugi amek..sebb dia cover byk compare lain..hheehee
interest tu..cek xtau la mcmna

sue @ ela said...

aku pnh cdg nk ambk..tp x jd..

tebu... said...

Dilla- coverage hanya untuk hospital addmited aje. Untuk extra protection ok la.

Smai- awatnya tak jadi?

D'lla said...

tgk pakej yg kita amek la kan..hehe.. ok la..dr tiada lgsng mcm eden ni..haha..erk bila nk lh ada insrn ni

Nazz@Purple said...

nazz pon dah amik..bagus2